Monday, February 7, 2011

KELAS COKLAT

KELAS COKLAT telah diBUKA semula

Antara perkara-perkara yang akan diajar:

1. Diajar teknik ‘Tempering’ secara manual bagi coklat CONVERTER (gred A)
2. Diajar teknik-teknik membuat filling / inti (mocha, strawberry, mint, kacang, biskut oreo, dll)
3. Diajar teknik membuat coklat COMPOUND
4. Diajar teknik mewarna dengan betul bg coklat paraline, dan coklat oreo.
5. Diajar teknik ‘tranfer sheet dan edible secara manual.
6. Diajar teknik membuat dan mewarnakan lollichoc.
7. Diberi penerangan dalam penjagaan mould / cetakan dirumah.
8. Diajar jenis-jenis pembukusan yang baik.
9. Diberi senarai alamat pembekal coklat.
10. Jamuan tengah hari disediakan.
11. Semua coklat dan fillng yang dipelajari akan dibawa pulang.

Lokasi: Ampang (5 minit dari Hospital Ampang)
Masa: 10 pagi hingga 4 petang
Bayaran: RM180 seorang (Termasuk Makan Tengah Hari)

Tarikh kelas coklat yang saya adakan:

1) 14/2/11 (isnin) - 3 kekosongan
2) 15/2/11(selasa) - 2 kekosongan, (Fadzilah Mokhtar)
4) 20/2/11 (ahad) - 3 kekosongan
5) 21/2/11 (isnin) - 3 kekosongan



Deposit RM50 bagi booking kelas. Maybank: 164285560047 (Noor Suzila binti Mohamad Mohtar).

Bagi yang berminat untuk sertai kelas coklat ini, boleh la hubungi saya melalui:-
Email: suzilacollection@gmail.com ATAU SMS/Call: 012-2445492

Kelas ini akan dibuat dirumah saya di Ampang. Alamat dan Peta untuk ke rumah saya akan diberikan selepas confirm untuk hadir ke kelas telah dibuat. Dan JANGAN LUPA bawak APRON yerh..

***Peringatan!! : Anda tidak dibenarkan membawa teman /rakan/anak bagi memberi keselesaan bersama.

0 Comments:

Post a Comment